Program

Tea and Coffee International Symposium 2019
ASEAN+6 on Tea and Coffee Business Summit
(July 10 – 12, 2019)

Updated June 11, 2019

July 10 July 11 July 12
Morning: Plenary lecture
- Role of Mae Fah Luang University in Capacity Building for Tea and Coffee Industry in Thailand: Empowerment and Engagement
- Strategic Driven of Thai Government Towards of Tea and Coffee
- Global Tea and Coffee Trends
- Effects of Climate Change on Tea Production and their Solutions
Morning: Plenary lecture

  •  The Challenges of The Tea Industry and Sustainability
  •  Sustainable Thai Arabica Coffee and Innovations
  •  Trends in Tea and Coffee Tourism
  •  Tea and Coffee Consumption – Now & Future
  •  Role of Food Innopolis and Future Tea- Coffee Industry in Thailand
ASEAN+6  on Tea and Coffee Business Summit
Morning: Current Status of Tea and Coffee
Afternoon: Round Table Discussion
Afternoon
-
Tea Processing and Innovation
- Tea and Health Benefit
- Towards a Sustainable Coffee Business and Farming
Afternoon
Standard and safety

- Way of Harmonization of Standard
Coffee Products and Technology
Tourism

  • Role of Responsible Tourism in Regeneration of Socio-Culture, Economy and Environment of Tea Plantations in Sri Lanka
  • Enhancing Tourism Destination Through City Branding Chiang Rai: Land of Tea and Coffee
Afternoon
Tea and Coffee WorkshopWorkshop 1: Tea Blending
Workshop 2: Coffee Pest Identification and Non- Chemical Pest Control Tools

Workshop 3: A New Coffee Process From Yunnan

Side Events
1. Food Innopolis
Tea & Coffee Hackathon (9.00 – 19.00)

  •  Tea & Coffee Beverage Innovations: Adding Value to the Supply Chain

Room: Kham Mok Luang Room, M-square Building
(By invitation)

 

Food Innopolis Network Meeting (13.00 – 16.00)
Room: Phurahong, M-square Building 
(By invitation)

 

2. China-ASEAN Tea Summit
“China-ASEAN Tea Summit preparatory meeting / 2nd ASEAN Tea Organization Protem Committee Meeting Tea Organization Committee Meeting (Hosted by China) (15.30 – 16.30)
Room: E4A-507
(By invitation)

 

Tentative Program

July 10, 2019 (Room: Pradudaeng1)
09.00-09.30 Registration
09.30– 10.00 Welcome address by President of Mae Fah Luang University, Thailand
Opening Ceremony by Chiang Rai Governor, Thailand
10.00– 10.20 Keynote Lecture
Role of Mae Fah Luang University in Capacity Building for Tea and Coffee Industry in Thailand: Empowerment and Engagement
(บทบาทของมหาวิทยาลัยแม่ฟ้าหลวงในการพัฒนาศักยภาพ/ขีดความสามารถ อุตสาหกรรมชาและกาแฟในประเทศไทย)
Assoc. Prof. Dr. Vanchai Sirichana
Founder President of Mae Fah Luang University, Thailand
10.20– 10.40 Keynote Lecture
Strategic Driven of Thai Government Towards of Tea and Coffee
(บทบาทของภาครัฐต่อการขับเคลื่อนยุทธศาสตร์ชาและกาแฟไทย)
Mr. Chamrong Daoruang
Deputy Director General
Department of Agriculture, Ministry of Agriculture and Cooperatives, Thailand
10.40 – 11.00    Refreshment
11.00– 11.20 Keynote Lecture
Global Coffee Trends
(ทิศทางของกาแฟโลก)
Dr. Denis Seudieu
Chief Economist
International Coffee Organization, UK
11.20– 11.40 Keynote Lecture
Global Tea Trends
(ทิศทางของชาโลก)
Mr. Ian Gibbs
Chairman
International Tea Committee, UK
11.40-12.00 Keynote Lecture
Effects of Climate Change on Tea Production and Their Solutions
(ผลกระทบของสภาพภูมิอากาศที่เปลี่ยนแปลงต่อการผลิตชาและแนวทางแก้ปัญหา)
Prof. Dr. Wenyan Han
Co-Chair
Climate Change Working Group, FAO Intergovernmental Group on Tea, China
12.00 – 13.30  Lunch
Tea Session (Room: Pradudaeng 1)
Part I:Tea Processing and Innovation
Coffee Session (Room: Pradudaeng 2)
Part I: Towards a Sustainable Coffee Business and Farming
13.30-13.50 Cultivation, Improvement and Environmental Effects on Tea Production
(การปลูก การพัฒนา และผลกระทบด้านสิ่งแวดล้อมของชา)
Dr. Indunil Sarath Bandara Abeysinghe
Director/Chief Executive Officer Tea Research Institute of Sri Lanka, Sri Lanka
13.10-13.30 Doi Chaang Coffee: A history and coffee production in Thailand
(กาแฟดอยช้าง: ประวัติศาสตร์และการผลิตกาแฟในประเทศไทย)
Mr. Pitsanuchai Kaewpichai
Co-Founder & Advisory Chairman
Doi Chaang Coffee Original Co., Ltd., Thailand
13.30-13.50 From Local to Global-Thai Coffee
(การพัฒนากาแฟไทยสู่สากล)
Mr. Ayu Chuepa
Co-founder
Akha Ama Coffee, Thailand
13.50-14.10 Sustainability of Tea Industry in India
(ความยั่งยืนของอุตสาหกรรมชาในอินเดีย)
Mr. Conrad Dennis
General Manager of Amalgamated Plantations Pvy Ltd. (A TATA), India
13.50-14.10 A Story of Korea Coffee Industry
(อุตสาหกรรมกาแฟในเกาหลี)
Mr. Seung- Tae, park
International coffee barista
Gamyung-Gabean Coffee LTD., Republic of Korea
14.10-14.30 Tea Field Management:  Case Study from India
(การจัดการแปลงชา: กรณีศึกษาจากประเทศอินเดีย)
Mr. Sanjay Singh
Chairman and Member of Assam Committee
Tea Research Association, India
14.10-14.30 A Perspective on Coffee Value Creation by Quality and International Standard
(มุมมองการสร้างมูลค่ากาแฟด้วยคุณภาพและมาตรฐานสากล)
Mr. Bryce Castleton
Assistant Managing Director
The Coffeenery Co., Ltd., Thailand
14.30– 14.50 Comparison of Aroma Profile of Thai and Japanese Green Tea
(การเปรียบเทียบลักษณะกลิ่นของชาเขียวไทยและชาเขียวญี่ปุ่น)
Assoc. Prof. Toshio Hasegawa
Saitama University, Japan
14.30-14.50 Coffee Quality Institute (CQI) in Yunnan
(CQI ต่อการพัฒนาการผลิตกาแฟในมณฑลยูนนาน)
Ms. Chengcheng Su
Coffee Quality Institute, China
14.50 – 15.30    Refreshment
Part II: Tea and Health Benefit (Room: Pradudaeng 1) Part I: Towards a Sustainable Coffee Business and Farming (Room: Pradudaeng 2)
15.30– 15.50 Health Benefits of Tea
(ประโยชน์ของชาต่อสุขภาพ)
Prof. Dr. Chung Shung Yang
Director
Center for Cancer Prevention Research Rutgers Cancer Institute, The State University of New Jersey, USA
15.30-15.50 Soil and Fertilizer Preparation for Good Quality Arabica Coffee
(วิธีการเตรียมดินและปุ๋ยเพื่อผลิตของกาแฟอะราบิกาที่มีคุณภาพ)
Mr. Eko Purnomowidi
Senior Advisor
Klasik Beans Cooperative,  Indonesia
15.50– 16.10 Value Added Tea Blended with Herbal Extract for Health Benefits
(การใช้สมุนไพรเพิ่มคุณประโยชน์ของชาเพื่อสุขภาพ)
1. Mr. Chuchawal Pringpuangkeo
Director
Doi Chang Tea Co., Ltd., Thailand
2. Asst. Prof. Dr. Rawiwan Charoensub
Lecturer
School of Health Science, Mae Fah Luang University, Thailand
15.50– 16.10 Coffee Yield and Quality Improvement by Pest Management
(การจัดการแมลงเพื่อเพิ่มผลผลิตและคุณภาพกาแฟ)
Asst. Prof. Dr. Yaowaluk Chanbang
Director
Lanna Thai Coffee Hub Faculty of Agriculture, Chiang Mai University, Thailand
16.10–16.30 Novel Technology for Tea Extract and Its Utilization
(เทคโนโลยีการผลิตและการใช้ประโยชน์สารสกัดจากชา)
Dr. Tsutomu Okubo
Nutrition Division
TAIYO KAGAKU Co., Ltd, Japan
16.10-16.30 Mechanization in Coffee Harvesting
(การใช้เครื่องจักรสำหรับการเก็บเกี่ยวผลกาแฟ)
Mr. Dan Khun
Coffee expert Consult, Thailand
July 11, 2019 (Room: Pradudaeng  1)
09.00-9.30 Keynote Lecture
The Challenges of Tea Industry and Sustainability
(ความท้าทายของอุตสาหกรรมชาและความยั่งยืน)
Mr. Kenneth Rimdahl
President
Monsoon Tea, Thailand
9.30-10.00 Keynote Lecture
Sustainable Thai Arabica coffee and Innovations
(ความยั่งยืนของกาแฟอาราบิกาไทยและนวัตกรรม)
Ms. Naruemon Taksa-udom
Managing Director
HILLKOFF Co., Ltd., Thailand
10.00-10.30 Keynote Lecture
Trends in Tea and Coffee Tourism
(แนวโน้มการท่องเที่ยวชาและกาแฟ)
Prof. Dr. Lee Jolliffe
Faculty of Business, Saint John, University of New Brunswick, Canada
10.30-11.00 Refreshment
11.00-11.30 Keynote Lecture
Tea and Coffee Consumption – Now & Future
(แนวโน้มพฤติกรรมการบริโภคชาและกาแฟ)
Mr. Luong Van Tu
Chairman
Vietnam Coffee-Cocoa Association, Vietnam
11.30-12.00 Keynote Lecture
Role of Food Innopolis and Future Tea- Coffee Industry in Thailand
(บทบาทของเมืองนวัตกรรมอาหารกับการขับเคลื่อนอุตสาหกรรมชาและกาแฟไทย)
Asst. Prof. Dr. Akkharawit Kanjanaopas
Vice President
National Science and Technology Development Agency, Thailand
12.00-13.30   Lunch
Tea Session (Room: Pradudaeng  2)
Part III: Standard and Safety (Panel Discussion)
Coffee Session (Room: Pradudaeng  1)  
Part II: Coffee Products and Technology
13.30-15.00 Way of Harmonization of Tea Standard
(แนวทางความสอดคล้องของมาตรฐานชาของแต่ละประเทศ)
Moderator: Mr. Ian Gibbs, Chairman of International Tea Committee, UK
- Prof. Dr. Wenyan Han, Co-Chair of Climate Change Working Group, FAO Intergovernmental Group on Tea, China
- Mr. Jagjeet Singh Kandal, Vice Chairman of Tea Research Association, India
- Ms. Salwa Lubnan Dalimoenthe, Researcher of Research Institute for Tea and Cinchona, Indonesia
- Ms. Nguyen Thi Anh Hong, Vice Chairwoman of Vietnam Tea Association, Vietnam
- Mr. Teerawat Wongvoratat,  President of Coffee and Tea Association of Thailand Thailand
13.30-13.50 A Large Scale Production of Fermented Coffee from Microorganisms
(การขยายการผลิตกาแฟหมักจากจุลินทรีย์ในระดับอุตสาหกรรม)
Dr. Lee Deuk-Sik
CEO
Well-Being LS Co., Ltd, Republic of Korea
Part IV: Tea Tourism
15.00-15.20 Role of Responsible Tourism in Regeneration of Socio-Culture, Economy and Environment of Tea Plantations in Sri Lanka
(บทบาทของการท่องเที่ยวอย่างรับผิดชอบในการฟื้นฟูสังคม วัฒนธรรม เศรษฐกิจ และสิ่งแวดล้อมของไร่ชาในศรีลังกา)
Prof. Dr. Mohamed Saleem Mohamed Aslam
Department of Tourism Management, Sabargamuwa University of Sri Lanka
13.50-14.10 Evaluation of Chemical Components Behind Thai Luwak Coffee
(การประเมินองค์ประกอบทางเคมีกาแฟขี้ชะมด)
Dr. Kanchana Watla-Iad
Lecturer
School of Science, Mae Fah Luang University, Thailand
14.10-14.30 Alternative Coffee Processes with a Minimized Cost
(ทางเลือกใช้กระบวนการผลิตกาแฟที่ใช้ทุนต่ำ)
Mr. Aki Chen
Roast Manager
Seesaw Coffee, China
14.30-14.50 Detection of Orchatoxin A-1 Contaminated in Coffee Products
(การตรวจสอบการปนเปื้อนสารโอคราท็อกซินเอในผลิตภัณฑ์กาแฟ)
Dr. Amorn Owatworakit
Head of Coffee Division
Tea and Coffee Institute, Mae Fah Luang University, Thailand
15.20-16.00 Refreshment
16.00-17.00 Panel Discussion: Enhancing Tourism Destination Through City Branding “Chiang Rai: Land of Tea and Coffee”  (Room: Pradudaeng 1)
(การส่งเสริมการท่องเที่ยวเพื่อขับเคลื่อน เชียงรายเมืองแห่งชาและกาแฟ)
Moderator: Mr. Phuping Mano, Lecturer, School of Management, Mae Fah Luang University, Thailand
- Tea and Coffee Tourism Promotion (การประชาสัมพันธ์การท่องเที่ยววิถีชา-กาแฟ)
Ms. Karuna Dechatiwong Na Ayudhya, Director, TAT Chiang Rai, Thailand
- Tea and Coffee City Branding (อัตลักษณ์เชียงรายเมืองแห่งชา-กาแฟ)
Dr. Chuta Tharachai, Senior Manager, Thailand Convention and Exhibition Bureau, Thailand
- Tea and Green Tourism for Sustainability  (ชากับการท่องเที่ยวเกษตรยั่งยืน)
Assoc. Prof. Dr. Amnaj Khaokhrueamuang, Lecturer, School of Management and Information (Tourism) University of Shizuoka, Japan
- Tea and Coffee Community Based Tourism (การท่องเที่ยวชุมชนวิถีชา-กาแฟ)
Asst. Prof. Dr. Bussaba Sitikarn, Lecturer, School of Management, Mae Fah Luang University, Thailand
- Tea Tourism in Thailand (การท่องเที่ยววิถีชาในประเทศไทย)
Ms. Ploenpit Hanjaroenvanapusit, General Manager, Singha Park, Chiang Rai, Thailand
- Coffee Community Based Tourism (การท่องเที่ยววิถีกาแฟในชุมชน)
Mr. Intharit Wuiyaku, Village Headman, Pang Khon, Thailand
July 12, 2019     ASEAN +6  on Tea and Coffee Business Summit
Current Status of Tea and Coffee: Country Reports from ASEAN+6
Room: Pradudaeng  1
09.00-10.30 Tea Session
Mr. Cai Jun, Secretary of China Chamber of Commerce of Foodstuffs and Native Produce (CFNA), China
Mr. Jagjeet S. Kandal, Vice Chairman of Tea Research Association, India
Dr. Atik Dharmdi, Executive Secretary of Indonesia Tea Association, Indonesia
Mr. Kazuyoshi Nakakoji, Chairman of  International Tea Industry Association, Japan
Prof. Byunggun Park, President Board in International Tea School, Republic of Korea
Mr. Choon Kong Liew, Chairman of Tea Trade Association of Malaysia, Malaysia
Dr. Hla Hla Htay, Research and Development Consultant Myanmar Tea Association, Myanmar
Dr. Piyaporn Chueamchaitrakun, Director of Tea and Coffee Institute, Mae Fah Luang University, Thailand
Ms. Nguyen Thi Anh Hong, Vice Chairwoman of Vietnam Tea Association, Vietnam
10.30-11.00 Refreshment
11.00-12.30 Coffee Session
Ms. Chengcheng Su, Coffee Quality Institute, China
Mr. Pranoto Soenarto, Head of the Coffee Specialty and Industries Compartment, Association of Indonesia Coffee Exporters and Industries, Indonesia
Mr. Yukihiro Sugimoto, Ishimitsu Shoji Co., Ltd., Japan
Mr. Theerawat Damrongakkarawiwat, Managing Director of Dao-Heuang ingredients, Laos
Mr. Ye Myint, Chairman of Myanmar Coffee Association, Myanmar
Dr. Amorn Owatworakit, Head of Coffee Division, Tea and Coffee Institute, Mae Fah Luang University, Thailand
Mr. Luong Van Tu, Chairman of Vietnam Coffee-Cocoa Association, Vietnam
12.30-13.30  Lunch
13.30 – 16.00 ASEAN +6 on Tea and Coffee Business Summit
Room: E4A-507

13.30 – 16.30
Tea Workshop
Room: E4A-614

13.30 – 16.30
Coffee Workshop 1
Room: E4A-615

13.30 – 16.30
Coffee Workshop 2
Room: E4A-616

Round Table Discussion:
Policy, Strategies, and Networking
Moderator: Asst. Prof. Dr. Akkharawit Kanjanaopas
Vice President, National Science and Technology Development Agency, Thailand
(All invited speakers)

Tea Blending

Mr. Chukiat Vasaruchapong Sawanbondin Farm and Home stay, Thailand

Coffee Pest Identification and Non- Chemical Pest Control Tools
Asst. Prof. Dr. Yaowaluk Chanbang
Director
Lanna Thai Coffee Hub, Faculty of Agriculture, Chiang Mai University, Thailand

A New Coffee Process From Yunnan
Mr. Aki Chen
Roast Manager
Seesaw Coffee, China

***Remark: Interpretation will be provided in all sessions.***